//Magánszemélyek kriptoadózása – a HyperCortex előadása a Kriptovaluta konferencián
2021. október 11.
Tudástár / #adózás

Magánszemélyek kriptoadózása – a HyperCortex előadása a Kriptovaluta konferencián

2021-10-11T17:06:51+02:00

A HyperCortex Zrt. képviseletében Kacsics-Gyursó Kitti adott elő az Adótervezés.hu szervezésében 2021. szeptember 23-án a Radisson Blu Béke Hotel****-ben megrendezésre került Kriptovaluta konferencián Magánszemélyek adózása a kriptovilágban címmel.

A rendezvény arra vállalkozott, hogy bemutassa a kriptopénz kialakulását, hogyan jön létre, hogyan bányásszák, mi is az valójában, illetve felhívja a figyelmet a kibocsátás, ellenértékként történő elfogadás, a tőzsdei kereskedés és a biztonság, jogi aspektus részleteire. Természetesen a területet érintő adózási témájú előadások sem maradhattak el: Kitti mellett – aki a magánszemélyek vonatkozásában beszélt a kriptojövedelmek elszámolásáról – Papp Tibor az Írisz Office Zrt. nevében ismertette a gazdasági társaságok adózását a kriptovalutákkal összefüggő ügyletek kapcsán.

 

A konferencián számos, a kriptovilág elismert szereplője vett részt előadóként, így a hallgatóság megismerkedhetett a különböző blockchain platformokkal, kriptováltókkal, bányászgépekkel, IT biztonsági szoftverekkel, valamint a területet érintő jogi kérdésekkel, az okosszerződésekkel és a pályázati lehetőségekkel is.

A rendezvényre jelentkezők online, otthonuk kényelmében, valamint a Radisson Blu Béke Hotel**** lenyűgöző termeiben személyesen is élvezhették a szakemberek prezentációit, ahol a kávé- és az ebédszünetben ínycsiklandó ételek várták a résztvevőket.

Kitti, mint a HyperCortex Zrt. előadója elmondta, hogy 2022-től a kriptoügyletekből származó jövedelmek adózásában új világrend köszönt be: mind a bányászattal megszerzett, mind a kereskedésből származó bevétel tőkejövedelemként lesz adóköteles. A jelenleg hatályban lévő szabályozás szerint 30,5 %-os adóteher mellett kellett bevallanunk az ilyen tevékenységből származó jövedelemünket, míg jövőre már csak  15 %-os adómértékkel kell számolnunk. Kitért előadásában a bevételek és költségek elszámolhatóságára, az adókiegyenlítésre és az adóamnesztiára is.

A konferencia hivatalos programja után a jelenlévőknek lehetőségük volt egy VIP rendezvényen is részt venni, ahol különleges ételköltemények és finom borok társaságában kötetlenül beszélgethettek az előadókkal és tehették fel kérdéseiket nekik.

 

 

Akik lemaradtak az eseményről, még most is van lehetőségük meghallgatni a prezentációkat:

7 napos hozzáférés vásárlásával visszanézhető a konferencia!