A bérszámfejtés a könyvviteli szolgáltatáshoz viszonyítva erősen alulértékelt tevékenység Magyarországon. Mindez a hozzáállás jellemzően meg is szokott maradni mindaddig, míg a vállalkozás nem kap egy munkaügyi ellenőrzést, vagy fény nem derül a ki nem használt lehetőségekből eredő anyagi hátrányra.

Pedig az adótervezésen alapuló bérszámfejtés nem csak jogbiztonságot, de nagyon komoly költséghatékonyságot is jelent, ráadásul éppen azon a területen, ahol a legmagasabb a járulékos költség, hiszen a bérjövedelem kifizetése mindig a legköltségesebb juttatási forma volt, és várhatóan marad is.

Mindebből következik, hogy a bérszámfejtési szolgáltató nem csak a szankcióktól mentheti meg a vállalkozást, de a költséghatékonysági intézkedések éllovasa is lehet.

Bérszámfejtés kiszervezés

Professzionális szaktudás

A bérszámfejtés a könyvviteli szolgáltatás egy speciális, szinte teljesen önálló területe. Szaktudás és tapasztalat tekintetében nem kevésbé igényes, mint a könyvelés, ezért is indokolt nagyobb létszám, bonyolultabb foglalkoztatási vagy összetettebb javadalmazási módok esetén a könyvviteli szolgáltatástól való különválasztása, vagy egyszerűen a kiszervezése.

Meggyőződésünk, hogy ez a terület nem lehet másodrangú a könyvviteli szolgáltatás mögött, a Hypercortex Zrt. ezért is specializálódott erre a területre.

Bérszámfejtés professzionális szaktudással

Belső ellenőrzés

Tapasztalatunk alapján a kiszervezett bérszámfejtéssel szembeni egyik fő panasz a szakmai hiányosságok mellett a kiszervezést végrehajtó cég utólagos ellenőrzési kötelezettségéből adódik, mondván rengeteg időt visz el a bérszámfejtés utólagos felülvizsgálata.

Ezt a pluszmunkát váltja ki a belső ellenőrzésünk, melyet a legtapasztaltabb szakembereink végeznek. Feladatuk a bérszámfejtés tételes szakmai és számszaki ellenőrzése, továbbá az adóhatékonyság vizsgálata. Tehát munkájukkal nem csak a pontosságot és a jogszerűséget, de a költséghatékonyságot is biztosítja.

Mindemellett biztosítható, hogy a munkáltató munkavállalója az általunk ajánlott munkaidő nyilvántartót vezesse, kiküszöbölve ezzel a jelenléti ívek bérszámfejtő rendszerbe történő átmásolásából adódó adminisztrációs hibákat.

Felelősségbiztosítás

Egy feltárt hiba anyagi vonzata, vagy a felelős tisztázása mindig problémás egy együttműködés során. Megfelelő szakmai felelősségbiztosítás mellett azonban egy hiba kezelése szinte csak egy adminisztrációs folyamat. Bár a hibákat igyekszünk teljesen kizárni, annak eshetőségére azonban felelősségbiztosítással készültünk fel.

Bérszámfejtés költséghatékonyan

Költséghatékonyság

Ha az Ön vállalkozása házon belül végzi a bérszámfejtési tevékenységet, úgy számolja ki, milyen költséggel bír egy munkavállaló bérszámfejtése. Számoljon a bérszámfejtő bérköltségével – el nem felejtkezve a szabadságokról, betegségekről, fluktuációról –, az őt irányító személy munkaidejével, a vezető munkaidő ráfordításával, a bérszámfejtésre jutó irodai költségekkel és a rezsivel, vagy csak egy munkaállomás átlagos költségével. Mindezt a ráfordítást vesse össze a kiszervezett bérszámfejtés költségével. Ráadásul az így kapott jellemzően többszörös bérszámfejtési önköltsége tovább növekszik, ha figyelembe vesszük az esetleges szankciókat, vagy a ki nem használt adózási lehetőségeket.

Határidők követése

TB szolgáltatóként bérszámfejtésre fejlesztett folyamatmenedzsment rendszerünknek köszönhetően nem csak a rendszeresen ismétlődő kötelező adatszolgáltatásokat, de az egyedi vezetői igényeket vagy hatósági adatszolgáltatásokat is megfelelő ütemezésben tudjuk biztosítani, lehetővé téve ezzel, hogy ne csak az általunk átvállalt, de a támogató adatszolgáltatások is időben rendelkezésre álljanak.

Tanácsadás, tervezés

Cégünk legnagyobb büszkesége az adótervezés, mely kiemel minket a TB szolgáltatók homogén masszájából. E területre a munkáltatók jellemzően úgy tekintenek, mint fix közterhekkel járó adatszolgáltatási kötelezettség, melyben nincs mozgástér. Ezt a tévhitet oszlatja el a Hypercortex Zrt.

Létezik költségoptimalizáló TB tervezés, mely szignifikáns adóelőnyt biztosít a jogszerű és biztonságos adózási lehetőségek kihasználásával.

Bérszámfejtés hatékonyan

Időhatékonyság

Amennyiben házon belül működik a bérszámfejtés, úgy kijelenthető, hogy felesleges vezetői erőforrást von el a vállalkozástól és ki van szolgáltatva a jellemzően kisebb létszámú belső munkaerőnek.

A Hypercortex Zrt. csapata naprakészen, a határidők betartása mellett nyújtja szolgáltatását, felszabadítva ezáltal a megbízó véges erőforrásait.

Bérszámfejtés nyugalomra alapozva

Nyugalom

A bérszámfejtés kiszervezése után ez a munkafolyamat csak a kapcsolattartásról, az igények kommunikálásáról, és havonta egy db számla rendezéséről szól, szemben a jelenlegi munka- és erőforrásszervezésről, a működésből adódó kockázatról, és a naprakész tudásszint fenntartásáról.

Olcsóbban – Jobbat – Hatékonyabban – Nagyobb biztonsággal

Bérszámfejtőre van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

{{error_elements['cegnev']}}
{{error_elements['cegnev']}}
{{error_elements['munkavallalo_letszam']}}
{{error_elements['munkavallalo_meghalad100']}}
{{error_elements['almalmi_munkavallalok']}}
{{error_elements['megbizasi_jogviszonyu_szemelyek']}}
{{error_elements['berenkivuli_juttatas']}}
{{error_elements['specialis_foglalkoztatasi_modozatok']}}
{{error_elements['kikuldetes']}}
Szükség lenne az alábbi feladatok elvégzésére?
{{error_elements['feladat_kapcsolatfelvetel']}}
{{error_elements['feladat_nav_bejelentes']}}
{{error_elements['feladat_hokozi_szamfejtes']}}
{{error_elements['feladat_konyveles_feladas']}}
{{error_elements['feladat_eveleji_szja_beker']}}
{{error_elements['feladat_jovedelemigazolas']}}
{{error_elements['feladat_munkaszerzodes']}}
{{error_elements['feladat_ksh_adatszolgaltatas']}}
{{error_elements['integralt_rendszer_hasznalat']}}
{{error_elements['integralt_rendszer']}}
{{error_elements['integralt_rendszer_hasznalat_jovoben']}}
{{error_elements['integralt_rendszer_hasznalat_hozzaferes']}}
{{error_elements['berkifizetes_datum']}}
{{error_elements['megjegyzes']}}
{{error_elements['contact_name']}}
{{error_elements['contact_phone']}}
{{error_elements['contact_email']}}
Üzenet küldése folyamatban...