//Köteles a munkáltató elengedni szabadságra?
2021. december 07.
Kisokos / #foglalkoztatás szabályai

Köteles a munkáltató elengedni szabadságra?

2021-12-07T14:34:11+02:00

Számos olyan alkalom felmerül az évben, amikor egyszerre több munkavállaló is szeretne elmenni szabadságra. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, hogy a munkáltató köteles-e elengedni őket egyidejűleg?

A törvény értelmében az alapszabadság mértéke 20 munkanap, amin felül az életkor növekedésével, a gyermekek után, vagy egyéb okokból pótszabadságra lehet jogosult a munkavállaló. Viszont fontos, hogy a szabadságok száma a részmunkaidőben alkalmazottak esetében sem kevesebb, mintha teljes munkaidőben dolgoznának.

Azonban azzal sokan nincsenek tisztában, hogy a Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján a munkavállaló évente 7 nap szabadsággal rendelkezhet, amelyet legfeljebb két részletben, az ő kérésének megfelelő időpontban vehet ki. A többi napról a munkáltató dönt, hogy elengedi-e a munkavállalóját szabadságra.

Példa:

Egy munkavállalónak 20 nap szabadsága van. A munkavállaló áprilisban 5 nap szabadságot, majd júliusban további 2 nap szabadságot kérelmezett. Ebben az esetben a további 13 napról a munkáltató fog rendelkezni.

Az év közben be- vagy kilépő munkavállalók szabadságát arányosítani szükséges. Így arányosan kell figyelembe venni azt a 7 napot is, amivel ő rendelkezik. A szabadság iránti igényt mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak legkésőbb a szabadság megkezdése előtt 15 nappal jelezni kell.

Továbbá, a Munka Törvénykönyve úgy rendelkezik, hogy a munkaviszony első 3 hónapjában (ami sok esetben egybeesik a próbaidőszakkal), a munkáltató nem köteles szabadságra engedni a munkavállalót.

A szabadságokról részletes tudnivalókat ide kattintva olvashatnak.