A munkaközi szünet kiadásának szabályairól a Munka Törvénykönyve pontosan rendelkezik. A törvény szerint, ha a munkavállaló napi munkaideje a 6 órát meghaladja, akkor legalább 20 perc munkaközi szünetet kell biztosítani számára. Ha a 9 órát is meghaladja, akkor további 25 perc pihenés illeti meg a munkavállalót. Ezt túlóra esetén is figyelembe kell venni.

Nézzünk rá néhány példát!

  • Abban az esetben, ha a munkavállaló csak 5 órát dolgozik egy nap, akkor számára nem jár szünet.
  • Ha eredetileg 4 órát dolgozott volna a munkavállaló, de még 4 óra túlórát rendeltek el számára, akkor aznap összesen 8 órát kell dolgoznia, ennek megfelelően jár neki a 20 perc szünet.
  • Amennyiben 10 órát kell dolgoznia a munkavállalónak egy nap, akkor jár neki a 6 óra utáni 20 perc és a 9 óra felett járó további 25 perc is. Így összesen 45 perc szünetre jogosult.

Mi történik, ha pont 6 órára van beosztva a munkavállaló?

Mivel a szünetet a munkavégzés megszakításával kell kiadni, így arra nincs lehetőség, hogy ebben az esetben a munka végeztével kapja meg a dolgozó a szünetet. Törvényi előírás az is, hogy a szünetet legalább 3, legfeljebb 6 óra munkavégzést követően kell kiadni.

A munkáltató a szünetet több részletben is kiadhatja, de az egyik szünetnek el kell érnie a 20 perces tartamot. A kérdésre a válasz a felek megállapodásától függ. Ugyanis a törvény szerint a munkaközi szünet nem számít bele a munkaidőbe. Ennél fogva, eltérő megállapodás hiányában, úgy kell a beosztást megtervezni, hogy ha az elrendelt napi munkaidő 6 óra, akkor a munka kezdete és vége között legalább 6 óra 20 perccel szükséges tervezni.

Azonban annak sincs akadálya, ha a felek úgy állapodnak meg, hogy a munkaidőbe a szünet is beleszámítson. Ilyenkor a 6 óra munkaidőből ténylegesen 5 óra 40 perc kerül ledolgozásra. A törvény által előírt szünet mértéke a minimum, amit 60 percig lehet bővíteni a munkavállalóval kötött megállapodás vagy kollektív szerződés alapján.

A 18. életévüket be nem töltött munkavállalók, fiatal munkavállalónak számítanak, rájuk a Munka Törvénykönyve több helyen is külön kitér. Így van ez a munkaközi szünet esetében is. Nekik a 4,5 órát meghaladó napi munkaidő esetén legalább 30 perc, a 6 órát meghaladó napi munkaidő esetén legalább 45 perc szünet jár.