//Miért érdemes kiszerveznem a cégem bérszámfejtését?
2022. május 23.
Kisokos / #számfejtés

Miért érdemes kiszerveznem a cégem bérszámfejtését?

2022-05-23T10:21:55+02:00

A bérszámfejtés kiszervezésének kérdése fontos mérföldkő lehet egy cég életében.

Felsorolunk pár okot, amiért érdemes lehet a kiszervezés mellett dönteni:

 • Kiszervezett bérszámfejtési szolgáltatás igénybevétele esetén garantált, hogy a nagy szakértelemmel rendelkező bérszámfejtők kezében biztonságban van a cég számfejtése. A szakma megköveteli a jogszabályok nyomon követését. Kiszervezés esetén biztosított a naprakészség, hiszen rengeteg cég bérszámfejtési teendőivel foglalkozik egy specialista cég.
 • Külsős bérszámfejtők képesek akár speciális munkaügyi, bérszámfejtési kérdésekben is releváns, jogilag megfelelő megoldással szolgálni a sokrétű tapasztalataiknak köszönhetően.
 • A bérszámfejtési szolgáltatás is, akárcsak bármely másik szolgáltatás, személyre szabható. Ennek előnye, hogy komfortosabbá és lekövethetőbbé tehető a folyamat. A személyre szabott profi szolgáltatás növelheti a munkavállalói elégedettséget.
 • A biztonság kapcsán kiemelendő a diszkréció. A kiszervezett bérszámfejtők az adatokat minden esetben bizalmasan kezelik, míg az adott cégnél előfordulhat, hogy belső információk kiszivárognak a munkavállalók között.
 • Az emberi erőforrás megtakarítása is jelentőséggel bírhat. Nem kell bérszámfejtő toborzásával, kiválasztásával, betanításával foglalkozni. Egy bérszámfejtő speciális munkaköre miatt bonyolult lehet a helyettesítésének kivitelezése. A megbízott cég szolgáltatása állandó, ezzel szemben amennyiben felmond egy belső bérszámfejtő kolléga, nehézséget okozhat a gyors pótlás. Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha az új kolléga nem rendelkezik elegendő szakértelemmel, kellő tapasztalattal és tudással? A megbízott cég tudása és szakértelme garantált.
 • Vannak olyan adminisztratív terhet jelentő feladatok (például statisztikai kimutatások készítése), melyek ellátása nem igényel egy állandó bérszámfejtő alkalmazottat. Azonban ezen feladatok ellátása jelentős időt és energiát vesz el a többi munkavállalótól.
 • Időt spórolhatunk meg, ha saját munkaerő bevonása helyett kiszervezzük a bérszámfejtést, hiszen így a munkavállalók, a vezetők és maga a vállalkozás koncentrálhat a saját főtevékenységének ellátására.
 • Amennyiben egy cégnél létszámstop vagy létszámkorlát van érvényben, a korlátozott lehetőségek okán jó döntés lehet a kiszervezés mellett letenni a voksunkat.
 • Költséghatékonyabb lehet kiszervezett bérszámfejtési szolgáltatásért fizetni, mint házon belül megszervezni azt. Megspórolhatjuk a számfejtő program alapdíját, a program frissítéseinek díját, a különböző adatbázisok költségeit, számítástechnikai költségeket és az informatikai háttértámogatás költségét.
 • A szakképzett munkaerő foglalkoztatása jellemzően magas bérköltséggel jár, valamint rendszeresen kell a naprakész ismeretek biztosítása miatt továbbképzések költségeivel számolni.
 • A költségek tervezhetőbbek, hiszen a megbízott bérszámfejtési cég fix díjakkal dolgozik, ellenben házon belüli lebonyolítás esetén nem várt plusz költségek keletkezhetnek.

Összességében számos előnnyel jár, ha a kiszervezés mellett döntünk, mindenképpen érdemes megfontolni azt!

 

Szervezze ki hozzánk cége bérszámfejtését!
Vegye fel velünk a kapcsolatot!