//Mi a fizetés nélküli szabadság szabálya?
2019. november 26.
Kisokos / #számfejtés

Mi a fizetés nélküli szabadság szabálya?

2019-12-10T13:17:01+02:00

A fizetés nélküli szabadság járhat kötelező jelleggel, illetve megállapodás alapján.

Kötelező a fizetés nélküli szabadságot kiadni a munkavállalónak:

  • a gyermeke gondozása céljából a gyermek harmadik életévének betöltéséig
  • a gyermeke személyes gondozása érdekében a gyermek tizedik életévének betöltéséig a gyermekgondozási segély, gyermekgondozást segítő ellátás folyósításának tartama alatt
  • a hozzátartozója tartós (előreláthatólag 30 napot meghaladó) személyes ápolása céljából az ápolás idejére, de legfeljebb két évre
  • tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés tartamára

A munkavállaló és a munkáltató meg is állapodhat fizetés nélküli szabadságban a fentiektől eltérő esetekre. Fontos, hogy a munkáltató sosem küldheti el fizetés nélküli szabadságra a munkavállalóját. A munkavállaló kérvényezheti azt, de a munkáltatón múlik, hogy elengedi-e a munkavállalóját.

A munkavállalónak a fizetés nélküli szabadság igényét legalább 15 nappal annak kezdő napja előtt be kell jelenteni, míg a megszüntetését a szabadság megszüntetése előtt legalább 30 nappal jelezni kell a munkáltató felé.

Társadalombiztosítási szempontból a fizetés nélküli szabadság ideje alatt a biztosítás szünetel (kivétel a kötelezően engedélyezendő okok miatti esetekben), ezért egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettsége keletkezik a magánszemélynek, amelynek összege 2019-ben havonta 7.500 Ft (250 Ft/nap), valamint a NAV-hoz is be kell jelenteni a fizetés nélküli szabadság időtartamát.