A munkavégzés helyének meghatározása nem kötelező tartalmi eleme a munkaszerződésnek, mivel alapvetően a megállapodás részévé válik, függetlenül attól, hogy a felek belefogalmazták-e a szerződésbe vagy sem.

A törvény kimondja, hogyha a felek nem rendelkeznek a munkavégzés helyéről a szerződésben, munkahelynek azt a helyet kell tekinteni, ahol a munkavállaló szokás szerint dolgozik. Egy futár esetében például Budapest területét kell a munkavégzés helyének tekinteni.

Természetesen a felek is megegyezhetnek a munkavégzés helyéről, erre háromféleképpen is van lehetőség:

  1. A munkavégzés helyének egy konkrét címet lehet megadni, ami szokás szerint a cég székhelye vagy egyik telephelye.
  2. A munkavégzés helye több konkrét helyként is meghatározható. Például, ha a cégnek több telephelye is van Budapesten belül, a munkavégzés helyének mindegyiket meg lehet határozni, és a munkavállaló a munkáltató utasításainak megfelelő helyen végzi el a munkát.
  3. A munkáltató tevékenysége alapján, az is előfordulhat, hogy a munkavégzés helyének nem lehet egy konkrét helyet megadni. Ilyenkor a nagyobb földrajzi egység adható meg, mint munkavégzés helye (például Pest megye vagy Magyarország területe). A munkavállaló a földrajzi egységen belül bárhol kötelezhető munkavégzésre.